Laman Utama

Monday, December 15, 2014

Restoran Mohamed LONG :: Masakan Cina Muslim

Jika anda ke Hotel D'impian INN, anda boleh merasai keenakan masakan masakan cina muslim. Restoran Mohamed LONG adalah rangkain perniagaan kami. Alhamdulilah ini adalah satu-satunya restoran masakan cina muslim di sini . berhadapan dengan hotel kami. http://mohamedlong.blogspot.com/









Bilik Penginapan di Hotel D'impian Inn Parit Raja














Majlis dan Seminar di Hotel D'impian INN


Hotel kami menyediakan kemudahan dewan seminar yang memuatkan seramai 200 orang peserta. Sejak 2009 penubuhan nya telah banyak majlis, kuliah , metting , ceramah dan seminar yang diadakan di sini. Kami ada beberapa bilik seminar yang kecil mahupun yang besar. Selain dari itu kami mempunyai bilik seminar termasuk penginapan untuk 200 orang peserta dan kafe untuk makan dan minum mereka. 

Seminar yang di adakan di d'impian hotel untuk agensi kerajaan 

Seminar yang di buat untuk sekolah 


Jamuan atau reunion 


Majlis perpisahan 


Seminar atau ceramah motivasi 

Majlis perkhawinan 

Jamuan

Monday, November 10, 2014

Kem Ibadah Solat Cuti Sekolah





Kem di adakan di D'impian Inn HOTEL, Parit Raja
=====================================

Apa aktiviti anak-anak anda cuti sekolah nanti ?. Tak kan nak tengok TV je. Tak kan nak bermain dipadang je sepanjang cuti nanti. Kalau nak bawa jalan-jalan, sibuk masih kerja pula tu.

Biarkan anak anda menjadi kanak-kanak & remaja yang lebih hebat! Biarkan mereka mengalami transformasi diri dan kemahiran yang bermanfaat!

Jika anda sedang mencari-cari kem motivasi ? Apa kata saya cadangkan anda untuk join Kem Ibadah Super Solat untuk anak anda.

Apa kelebihan kem ini ?

Kem ini adalah untuk memantapkan solat anak-anak kita. Kem ini bukan sahaja teori tetapi ianya pratikal dengan solat. Adakah anak kita tahu semua jenis solat. Adakah mereka tahu kelebihan-kelebihan solat dan perkaitan dengan sains.

APA YANG DIAJAR
===============

- Pengenalan solat & Wudhu’
- Pengertian
- Rukun & Hukum
- Dalil-dalil / aqli dan naqli
- Cara-cara solat – qauli dan fi’li – makmum masbuk dan makmum muafiq
- Pengenalan / pengertian – bahasa dan istilah
- Kaifiyat wudhu’
- Kelebihan Solat
- Rahsia rukun-rukun solat
- Kelebihan / faedah / hikmah di sebalik setiap pergerakan dalam solat

Solat-solat sunat
=============

- Pengertian solat-solat sunat
- Solat Wudhu’ dan cara bacaan ketika solat
- Solat Hajat
- Solat Taubat
- Solat Tahajud
- Solat Tasbih
- Solat sunat rawatib
- Solat sunat Hari Raya
- Solat sunat tarawih
- Solat sunat syukur
- Solat sunat tahiyyatul masjid
- Solat Gerhana
- Solat Istisqa’
- Solat Musafir
- Solat As-syura
- Solat Jenazah

Pratikal
======
- Pratikal solat
- Hikmah disebalik solat wajib dan sunat
- Pengajaran

UMUR ANAK
==========

Direka khas untuk kanak-kanak dan remaja berusia
7 tahun sehingga 17 tahun!

LOKASI
=======

D'impian Inn HOTEL, Parit Raja, Batu Pahat, Johor
(07-4532744)

YURAN
======

RM70 Seorang tetapi jika pendaftaran 3 orang harganya 200 sahaja. Cepat mendaftar. Termasuk modul, makan 3 kali dan sijil.

Kem ini hanya seharian dari jam 7:30 pagi hingga 6:30 petang.

TERHAD KEPADA 30 ORANG SAHAJA UNTUK SATU SESI.

untuk pertanyaan boleh hubungi :: 07-4532744 @ 019-7315744 @ 019-7143224

nota :: Sepanjang cuti sekolah ini kami membuat 5 sesi kem sahaja.

Cara mendaftar
============

1. SMS : Nama PESERTA , Email, Phone dan bukti pembayaran , Sekolah hantar ke 019-7315744 @ 019-7143224. anda juga boleh email ke dimpian_inn@yahoo.com

2. Bankin deposit YURAN ke akaun Maybank 501589003549 atas nama dimpian inn. Anda juga boleh membayar terus ke pejabat D'Impian Inn HOTEL Parit Raja ( 07-4532744 )

3. Bawa pembuktian bayaran masa pendaftaran

Sebarang pertanyaan boleh berhubung ke talian
019-7315744 @ 019-7143224

Tolong share kat kekawan lain.