Laman Utama

Monday, November 10, 2014

Kem Ibadah Solat Cuti Sekolah





Kem di adakan di D'impian Inn HOTEL, Parit Raja
=====================================

Apa aktiviti anak-anak anda cuti sekolah nanti ?. Tak kan nak tengok TV je. Tak kan nak bermain dipadang je sepanjang cuti nanti. Kalau nak bawa jalan-jalan, sibuk masih kerja pula tu.

Biarkan anak anda menjadi kanak-kanak & remaja yang lebih hebat! Biarkan mereka mengalami transformasi diri dan kemahiran yang bermanfaat!

Jika anda sedang mencari-cari kem motivasi ? Apa kata saya cadangkan anda untuk join Kem Ibadah Super Solat untuk anak anda.

Apa kelebihan kem ini ?

Kem ini adalah untuk memantapkan solat anak-anak kita. Kem ini bukan sahaja teori tetapi ianya pratikal dengan solat. Adakah anak kita tahu semua jenis solat. Adakah mereka tahu kelebihan-kelebihan solat dan perkaitan dengan sains.

APA YANG DIAJAR
===============

- Pengenalan solat & Wudhu’
- Pengertian
- Rukun & Hukum
- Dalil-dalil / aqli dan naqli
- Cara-cara solat – qauli dan fi’li – makmum masbuk dan makmum muafiq
- Pengenalan / pengertian – bahasa dan istilah
- Kaifiyat wudhu’
- Kelebihan Solat
- Rahsia rukun-rukun solat
- Kelebihan / faedah / hikmah di sebalik setiap pergerakan dalam solat

Solat-solat sunat
=============

- Pengertian solat-solat sunat
- Solat Wudhu’ dan cara bacaan ketika solat
- Solat Hajat
- Solat Taubat
- Solat Tahajud
- Solat Tasbih
- Solat sunat rawatib
- Solat sunat Hari Raya
- Solat sunat tarawih
- Solat sunat syukur
- Solat sunat tahiyyatul masjid
- Solat Gerhana
- Solat Istisqa’
- Solat Musafir
- Solat As-syura
- Solat Jenazah

Pratikal
======
- Pratikal solat
- Hikmah disebalik solat wajib dan sunat
- Pengajaran

UMUR ANAK
==========

Direka khas untuk kanak-kanak dan remaja berusia
7 tahun sehingga 17 tahun!

LOKASI
=======

D'impian Inn HOTEL, Parit Raja, Batu Pahat, Johor
(07-4532744)

YURAN
======

RM70 Seorang tetapi jika pendaftaran 3 orang harganya 200 sahaja. Cepat mendaftar. Termasuk modul, makan 3 kali dan sijil.

Kem ini hanya seharian dari jam 7:30 pagi hingga 6:30 petang.

TERHAD KEPADA 30 ORANG SAHAJA UNTUK SATU SESI.

untuk pertanyaan boleh hubungi :: 07-4532744 @ 019-7315744 @ 019-7143224

nota :: Sepanjang cuti sekolah ini kami membuat 5 sesi kem sahaja.

Cara mendaftar
============

1. SMS : Nama PESERTA , Email, Phone dan bukti pembayaran , Sekolah hantar ke 019-7315744 @ 019-7143224. anda juga boleh email ke dimpian_inn@yahoo.com

2. Bankin deposit YURAN ke akaun Maybank 501589003549 atas nama dimpian inn. Anda juga boleh membayar terus ke pejabat D'Impian Inn HOTEL Parit Raja ( 07-4532744 )

3. Bawa pembuktian bayaran masa pendaftaran

Sebarang pertanyaan boleh berhubung ke talian
019-7315744 @ 019-7143224

Tolong share kat kekawan lain.




Wednesday, July 23, 2014

Selamat Hari Raya 2014



Kami mengucapkan Selamat Hari Raya buat semua staf dan pelanggan kami

Promosi Hotel D'impian Inn Hari Raya 2014


Anda mencari bilik penginapan pada hari raya ni?. Nak datang rumah saudara tapi segan nak menginap di rumah mereka?  Anda ramai keluarga dan nak tinggal di hotel yang selasa tetapi murah ?

Kepada pelanggan kami yang datang ke Parit Raja, Batu Pahat, Air Hitam, Sri Gading, Senggarang usah risau. Kami D'impian Inn hotel Parit Raja adalah hotel yang selesa untuk anda menginap, selasa dan murah.

Anda mencari hotel tetapi berkongsepkan seperti di rumah anda sendiri, D'impian Inn lah pilihan anda.

Ramai yang nak balik kampung, takut semua hotel penuh. Lebih baik anda membuat tempahan awal.

Perkhdmatan tempahan kami adalah 24 jam . Sila hubungi kami di talian 07-4532744 atau 07-454 1744  @ 019-7315744

Pengurus

D'impian Inn Parit Raja.


Monday, July 21, 2014

Pakej Jamuan Hari Raya D'impian Inn Hotel 2014

Pakej Hari raya D'impian Inn Hotel 

Minimum order adalah 50 Orang. 

Menu yang anda inginkan tiada? Nak tambah menu? Nak ubah? Jangan risau..sempena hari yang mulia ini biar kami yg uruskan masalah anda! Hubungi kami hari ini untuk berbincang tentang segala keperluan anda..

HOTLINE RAYA : 07-4532744 / 019-7315744





Monday, July 7, 2014

Majlis Berbuka Puasa bersama anak-anak yatim








Pada 06 Julai 2014 yang lepas kami mewakili Yayasan Zaba dan staf D'impian Group dapat berbuka puasa bersama 100 orang anak-anak yatim Muar. Majlis di adakan di rumah anak yatim muar di Tanjung Agas.

Saya dan isteri puan zawiyah serta bebarapa orang staf telah dapat bersama mereka solat magrib dan berbuka bersama. sungguh indah dan tenang suasana itu membuatkan hati saya semakin dekat dengan anak-anak ini.

Aktiviti ini adalah aktiviti tahunan yang dianjurkan bersama antara yayasan zaba dan staf d'impian group. moga ianya diberkati

Baharuddin Mohamed
D'impian Group
yayasan zaba

http://yayasanzaba.blogspot.com

Thursday, July 3, 2014

Saturday, June 28, 2014

Promosi Ramadhan 2014



Kami menawarkan pakej berbuka puasa di Hotel kami berada di PARIT RAJA . Anda boleh membawa sahabat handai, rakan pejabat dan keluarga mencuba buffet Ramadhan.

hubungi kami ::

Harga pakej adalah RM29.90 Dewasa dan RM 24.00 untuk kanak-kanak.

Tempahan :

EMAIL :: dimpian_inn@yahoo.com

PHONE :: 07-4532744 (PEJABAT) / 019-714 3224 / 017-287 3081

Alamat Restoran ::

D'impian Hotel
Jalan Cempaka 3,
Taman Cempaka Biru,86400,
Parit Raja, Batu Pahat,
Johor, Malaysia.

Bermula 2 July hingga 26 July 2014

Lokasi Hotel : Hotel kami berada di pekan parit raja belakang Maybank dan KFC.